Cele mai frumoase filme de vazut in familie

7 jocuri pe care le putem face in casa iarna cu copiii

joacăȘtim ca cei mici au nevoie de activitati pe tot parcursul zilei, de aceea ne-am gandit sa va venim in ajutor cu cateva idei de jocuri pe care le puteti organiza iarna asta in casa! Ca doar n-o sa stam toata ziulica afara, oricat ar fi de amuzant. Asadar, sa pornim pe derdelusul ideilor creative de pus in practica in casa:

1. Faceti oameni de zapada in sufragerie

Sigur ca vom fi cuminti si nu vom face oameni de zapada din… zapada. Haideti sa fim creativi! Ce ziceti de un sul de hartie igienica, trei buline negre pentru nasturi, un fular, o caciula si o matura sau o cranga de afara? Sa trecem asadar sa ne infasuram unii pe altii! Omul de zapada, desigur, trebuie sa stea nemiscat, ca sa nu distruga munculita de infasurare. Cand totul e gata si dischisit, nu uitati sa faceti poze!

2. Pregatiti-va de o bulgareala in casa!

Din nou, fara zapada, doar nu vrem sa fim certati! Vrem sa ne distram! Asa ca va propunem sa pregatiti cocoloase mari de hartie scrisa, ziare, reviste, orice va cade in mana si care poate fi gandit ca un bulgare cu ajutorul unei role de scotch sau doar prin botire. Puteti chiar sa faceti o bulgareala pe echipe, iar pentru asta va recomandam sa va pictati fiecare bulgarii intr-o anumita culoare, ca sa ii puteti diferentia. Si cu astea spuse, nu va ramane decat sa stabiliti o zona sigura de fugareala si sa incepeti… bulgareala!

3. Mersul pinguinilor

Pentru acest joc aveti nevoie de baloane, pe care copiii trebuie sa le umfle si apoi sa le tina intre picioare, mergand in diagonala camerei unul dupa altul in sir indian. Complicati lucrurile punandu-i pe copii sa sara intr-un picior, sa se intoarca cu spatele ori sa sara peste un obstacol. Castigatorul este, desigur, cel care pierde ultimul balonul.

4. Îngheață!

Fix cum auziți. Jocul pe care vi-l propunem se joaca pe covorul din sufragerie (ori oricare alt spatiu in care sa aveti loc sa va zbenguiti). Aveti nevoie de niste boxe, un calculator de pe care sa puneti muzica si mult chef de… dansat. Puneti o melodie saltareata, lasati-o cateva secunde apoi opriti-o si strigati: ”Inghetati!”, iar copiii trebuie sa se opreasca in pozitia in care i-a prins pauza de muzica (chiar daca e cu un picior in sus, indoiti de mijloc sau daca se ating unul pe altul). Dansul reincepe atunci cand primul copil nu si-a mai putut tine pozitia inghetata si a miscat (clipitul si rasul sunt permise fara sa insemne ”dezghetare”).

5. Fulgul

Pentru acest joc aveti nevoie de banda adeziva albastra. Cu aceasta, desenati un fulg pe covor si invitati-i pe copii sa paseasca numai pe dungile fulgului si niciun centimetru pe langa. O activitate grozava pentru a exersa echilibrul si atentia copiilor!

6. Bagajul pentru Polul Nord

Sa facem o calatorie imaginara catre Polul Nord! Jocul consta in a face un bagaj real cu tot ce ne-ar trebui de-adevaratelea daca am pleca atat de departe. Asa ca treceti la treaba si cautati prin casa toate cele necesare, impachetati-le intr-un rucsac mare si apoi imaginati-va ca sunteti la Polul Nord. Ce vedeti? Ce faceti? Cine e cu voi? Cum arata imprejurul vostru? Aveti tot ce va trebuie? Ce animale vedeti acolo?

Desigur, inainte de toate, documentati-va cu fotografii si informatii despre Polul Nord.

7. Catarati-va pe muntele inzapezit!

Numai ca… trebuie intai sa construiti muntele! Aveti nevoie de paturi, perne, plapumi (orice poate fi pus sub un cearceaf alb, pe care apoi copiii îl vor escalada)

Acestea au fost ideile pe care vi le propunem pentru aceasta iarna de pus in practica in casă.

 jucarii-vorbarete.ro

Filme de Crăciun

Cele mai bune filme pentru Crăciun

 Arthur Christmas

Numai bun de văzut cu întreaga familie, filmul răspunde unei întrebări arzătoare pusă de foarte mulţi copii în preajma crăciunului: cum reuşeşte Moş Crăciun să ofere copiilor toate cadourile într-o singură noapte? Uimitor dincolo de orice aşteptări, răspunsul ne poartă în culisele unei operaţiuni ultra-high-tech al cărei centru de comandă se află chiar la Polul Nord.

În inima povestirii găsim toate ingredientele unui film clasic de crăciun: o familie disfuncţională dar foarte comică şi Arthur, eroul de ocazie pornit să-l ajute pe Moş Crăciun în a duce toate cadourile la copii încă adormiţi înainte de ivirea zorilor.

 

Happy Christmas (2014)

Jenny, o tânără cam iresponsabilă şi proaspăt trecută printr-o despărţire se mută în casa prietenei sale Kelly, o scriitoare de succes şi soţul ei cineast. După un început nu tocmai lipsit de probleme cele două reuşesc să-şi depăşească micile diferenţe, Kelly realizând că şi ea are nevoie de o schimbare pentru a-şi regăsi fericirea, atât pe planul carierei cât şi sentimental.

Untitled Christmas Eve project

Filmul spune povestea a trei prieteni din copilărie care obişnuiesc să se întâlnească în fiecare an pentru a petrece împreună ajunul Crăciunului. Aflaţi la New York, cei trei îşi dau seama că probabil aceasta este ultima reuniune ce îi găseşte pe toţi împreună, schimbările din vieţile fiecăruia urmând să-i poarte pe un alt drum. Încercând să se bucure cât mai mult de timpul rămas, cei trei prieteni îşi propun să găsească împreună petrecerea de Crăciun perfectă.

Gremlins

Cadou de crăciun cam neobişnuit, cumpărat din cartierul chinezesc, micuţul Mogwai vine un un set de instrucţiuni care trebuie respectate cu stricteţe: a nu se expune la lumină, a nu se uda. a nu se hrăni după miezul nopţii!

Afectuoasă şi foarte inteligentă, drăgălaşa creatură pe nume Gizmo are nevoie de toată atenţia şi protecţia noilor ei stăpâni, care încă nu ştiu cât de importante sunt sfaturile date de vânzător. Răsfăţat peste măsură, Gizmo este expus la lumină puternică şi udat, rezultatul fiind unul cu totul neaşteptat: apariţia unor creaturi care reprezintă exact opusul său. Sadice, prădătoare şi foarte distructive, acestea iau cu asediu oraşul devastând totul în cale.

A Christmas Carol (Poveste de Crăciun)

Filmul de animaţie inspirat de celebra nuvelă a lui Charles Dickens spune povestea lui Ebenezer Scrooge (jucat de actorul Jim Carrey), un britanic putred de bogat şi foarte zgârcit, pentru care Crăciunul nu este decât o zi lipsită de importanţă. El este readus în magia acestei sărbători de trei spirite care-l poartă în trei călătorii imaginare. Lansat în anul 2009, A Christmas Carol intră în categoria acelor filme pentru copii care pot fi urmărite împreună cu întreaga familie, preferabil în preajma Crăciunului.

Rare Exports: A Christmass Tale

Este ajunul crăciunului în nordul Finlandei, când o echipă de arheologi reuşesc să-l găsească pe adevăratul Moş Crăciun. Numai că acesta nu este moşul pe care ai vrea să-l primeşti cu drag în casă.

În timp ce copii din vecinătate dispar misterios de acasă, tânărul Pietari şi tatăl său Rauno, de meserie vânător de reni, reuşesc să-l captureze pe Moş Crăciun şi încearcă să-l vândă companiei care  le-au sponsorizat săpăturile. În calea lor stau însă elfii lui Mos Crăciun, care nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi salva liderul.

Surviving Christmas (Un crăciun printre străini)

Din colecţia de filme pentru copii de vizionat în preajma crăciunului nu trebuie să lipsească Surviving Christmas. Filmul ce îi are pe actorii Ben Affleck şi Christina Applegate în roluri principale spune povestea unui director de companie foarte prosper, care decide să-şi închirieze o familie alături de care să petreacă un Crăciun ca la carte. El însuşi un ciudat, obişnuit să-şi petreacă sărbătorile singur, stresantul oaspete transformă sărbătorile familiei gazdă într-un adevărat coşmar, dând naştere unui film de comedie savuros.

Saving Santa (Salvându-l pe Moş Crăciun)

Polul nord este atacat! Darurile pentru copii riscă să nu mai ajungă la timp, punând întreaga sărbătoare de Crăciun în mare pericol. Singurul care poate salva situaţia este Bernard, un mic elf din echipa lui Moş Crăciun. Ajutat de renii săi, Bernard porneşte într-o aventură dificilă pentru a salva situaţia.

 

A Princess for Christmas (Crăciunul la Castel)

Jules Daly, o tânără din oraşul american Buffalo, se vede pusă în situaţia de a-şi asuma rolul de mamă pentru nepoţeii săi, după ce sora şi cumnatul îşi pierd vieţile într-un accident. La auzul veştii,  o rudă îndepărtată decide să o invite la castelul său medieval din Europa pentru a petrece Crăciunul. Aici, tânăra domnişoară se îndrăgosteşte iremediabil de un prinţ ca-n poveşti, alături de care încearcă să trăiască propria ei poveste de iubire. Însă aventura se complică atunci când diferenţele de rang, avere şi răutatea cu care este întâmpinată de Arabella, logodnica lui Ashton, ameninţă să-i spulbere visul.

 

 

The Christmas card (Felicitare de Crăciun)

Totul porneşte de la o simplă felicitare de Crăciun, trimisă de Faith (Alice Evans) împreună cu membrii unei mici comunităţi tuturor soldaţilor plecaţi în misiune la război.  Una dintre aceste felicitări ajunge la Cody Cullen, soldat devotat din armata americană, care decide să profite de următoarea sa permisie pentru a face o vizită celei care a trimis-o. Ajuns în micul orăşel unde Faith locuieşte cu familia ei, Cody se întâlneşte din întâmplare cu tatăl lui Faith, pe care ajunge să-l salveze de un accident de maşină. Drept mulţumire, Luke îl angajează pe Cody la fabrica pe care o deţine, oferindu-i ocazia de a se apropia mai mult de femeia pe care o place. Ce nu ştie Cody este că Faith are deja un iubit care plănuieşte să  o ceară de soţie în pragul sărbătorilor. De aici, lupta între Cody şi Paul dusă pentru câştigarea inimii lui Faith dă naştere unui film de dragoste numai bun de văzut în seara de Crăciun.

The Polar Express

The Polar Express este un film pentru copii care trebuie văzut în seara de Crăciun, povestea sa fiind strâns legată de această sărbătoare. Eroul nostru este un copil care nu crede în existenţa lui Moş Crăciun, atât de înverşunat încât este hotărât să rămână treaz toată noaptea aşteptând sosirea moşului, pentru a se convinge odată pentru totdeauna ca acesta există. Spre mirarea sa, la 5 minute înainte de miezul nopţii în faţa casei opreşte un tren magic, Polar Expres, care îl poartă tocmai până la Polul Nord unde trăieşte moşul. In tren, băiatul întâlneşte şi alţi copii dornici de aventură şi pe parcursul acestei călătoriei descoperă lucruri importante despre viaţă şi spiritul crăciunului.

 

Home Alone 2: Lost in New York

Seria Home Alone este un adevărat clasic între filmele pentru Crăciun. În "Singur acasă 2: Pierdut în New York", Kevin McCallister (jucat de actorul Macaulay Culkin) are parte de o nouă aventură departe de familia sa aiurită, teatrul de operaţiuni fiind de această dată întreg oraşul New York.

Părtaşi şi în acelaşi timp victime în şirul de aventuri sunt Harry şi Marv (Joe Pesci şi Daniel Stern), veniţi la New York sperând să dea o nouă lovitură jefuind cel mai faimos magazin de jucării din oraş, despre care ştiu sigur că va avea vânzări mari în seara de Crăciun.

HO HO HO 2009 - O Comedie Romaneasca de Craciun 

 

 

sursa www.go4it.ro și youtube

Timpul petrecut in familie este pretios, si trebuie valorificat la maximum. Majoritatea dintre noi nu petrecem cat timp ne-am dori cu familia, pentru ca suntem ocupati cu toate celelalte aspecte ale vietii. Cand ai ocazia sa petreci timp in familie, profita de el si alege o activitate placuta si educationala.

download-10Sunt un mic ticalos (2010) il prezinta pe cel mai iubit personal negativ, Gru, incercand sa fure luna. Planurile lui si ale minionilor sunt insa intrerupte de trei fetite orfane care ii fura inima raufacatorului.

 

 

download-1

Regatul de gheata (2013) spune povestea unei printese care porneste intr-o calatorie epica alaturi de un alpinist, renul sau si un om de zapada, pentru a-si cauta sora, ale carei puteri de gheata au prins regatul intr-o iarna fara sfarsit. Filmul este un musical care o sa va faca pe toti sa cantati alaturi de personaje. Mesajul filmului animat este de asemenea unu important – filmul pune accentul pe importanta relatiei dintre surori si avertizeaza impotriva deciziilor pripite.

download-2Vrajitorul din Oz (1939) este un clasic, considerat unul dintre cele mai bune filme facute vreodata. Filmul este bazat pe cartea cu acelasi nume de L. Frank Baum. Filmul o prezintă scolarita Dorothy, care locuieste la o ferma din Kansas, alaturi de matusa Em si unchiul Henry, si care viseaza la un loc mai bun undeva dincolo de curcubeu. După ce este luata de o tornada și ajunge in taramul magic din Oz, Dorothy trebuie sa ajunga in Orasul de Smaragd, unde este vrajitorul din Oz, singurul care poate sa o trimita acasa. In timpul calatoriei, ii intalnește pe Sperietoarea de ciori, Omul de tinichea și un Leul cel laș, care o insotesc, in speranta ca vor capata si ei ceea ce le lipseste: un creier, o inimă și curaj.

download-3

Povestea jucariilor (1995) este un film de animatie indragit de copii si de adulti deopotriva, un film despre viața
secreta a jucariilor care prind viata atunci cand nu sunt vazute de oameni. Daca va place filmul, puteti sa le vizionati si pe urmatoarele doua, lansate in 2000 si 2010.

 

 

download-4Alba ca Zapada si cei sapte pitici (1937) este un film bazat pe povestea cu acelasi nume a Fratilor Grimm. Daca cei mici au iubit basmul, in mod sigur vor iubi si ecranizarea acestuia.

 

 

download-5

 

Regele Leu (1994) urmareste viața lui Simba, un leu din Africa care invata despre locul sau in „cercul vietii” si trece
printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele de drept. Coloana sonora a filmului a castigat premiul Oscar, iar filmul este considerat unul dintre cele mai bune filme Disney din toate timpurile.

 

 

download-6Sunetul muzicii (1965) este un musical castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun film. Filmul prezinta o tanara, Maria, care paraseste manastirea in care a fost educata, pentru a indeplini rolul de guvernanta a celor sapte copii ai capitanului Georg Von Trapp. Ajunsa aici, Maria este intampinata cu ostilitate, dar ea isi pastreaza buna dispozitie si amabilitatea fata de acestia, reusind in scurt timp sa ii cucereasca.

download-7

 

Wall-E (2008) prezinta povestea unui robot pe nume WALL-E, care este proiectat pentru a curata deșeurile care
acopera Pamantul in viitorul indepartat. Vedeti cine reuseste sa nu planga!

 

 

download-8Capcana pentru parinti (1998) este o comedie draguta in care doua surori gemene incearca sa isi reuneasca parintii divortati, ideala pentru o seara in familie.

 

download-9

Shrek (2001). Linistea pretioasa a capcaunului Shrek este din senin tulburata de invazia unor personaje din povesti, alungate din regatul lor de catre Lordul Farquaad. Determinat sa le salveze casa pentru a-si recapata linistea din propriul camin, Shrek cade la intelegere cu Farquaad si pleaca sa o recupereze pe frumoasa printesa Fiona pentru a deveni mireasa Lordului, impreuna cu tovarasul sau de calatorie. glumetul Magarus.

 

 

  • www.gandeste-pozitiv.ro